Els muntadors d’estands temen que el Mobile World Congress 2021 no se celebri

Asociación Empresarial de Diseño y Producción de Stands y Eventos

Els muntadors d’estands temen que el Mobile World Congress 2021 no se celebri

El sector de les hostesses també afirma que de moment no s’ha tancat cap contracte per a l’esdeveniment

Queden cinc setmanes per a l’inici del Mobile World Congress 2021 (ha de començar el 28 de juny) i augmenta el temor que no se celebri, pel degoteig constant de baixes. El MWC 2021 genera una activitat econòmica important a la ciutat (el 2019 es van fer 14.000 contractes temporals) i, a més, per a molts sectors és l’esdeveniment anual que genera més ingressos.

És el cas de moltes empreses que es dediquen a muntar els estands, que ara temen que s’acabi anul·lant. Ho ha afirmat al programa ‘reset’, de betevé, Antoni Audi, delegat a Catalunya de l’Associació Empresarial de Disseny i Producció d’Estands, que agrupa una seixantena de companyies. Diu que moment no s’ha tancat cap projecte en ferm, tot i que se n’han presentat diversos. Explica, a més, que muntar un estand de grans dimensions (habituals al Mobile) pot requerir setmanes de feina. Audi ha afirmat que el sector s’ha vist molt afectat durant la crisi sanitària i espera que al setembre l’activitat firal a poc a poc es comenci a recuperar.

No hi ha hostesses contractades

El sector de les hostesses també veu amb preocupació i incertesa el que pugui passar. Maribel Rísquez, CEO de l’empresa Barcelona Hostess, ha explicat que de moment no li consta cap contracte tancat ni cap previsió per al Mobile. Una situació inèdita, perquè normalment les contractacions per a l’esdeveniment es tanquen mesos abans. Ha detallat que durant el 2019 van treballar al Mobile més de 3.000 hostesses i que ara, de moment, cap empresa, ni tampoc Fira de Barcelona, ha fet “cap petició en ferm”. Això, sumat al constant degoteig de baixes al congrés, els fa témer el pitjor.

Rísquez ha explicat que el 25 % de les empreses del sector han hagut de tancar durant aquesta pandèmia i que la majoria d’hostesses han buscat feines en altres sectors. Denuncia que els ajuts no arriben o ho fan tard. Per això espera que el Mobile pugui tirar endavant.

Vídeo completo de la noticia en Betevé.cat : https://beteve.cat/economia/reset-178/

ON-GOasociacion
Author: ON-GOasociacion

No hay comentarios

Añade tu comentario